XIII. MSR Litohoř 23. - 25.8. 2019

26.08.2019 16:02

23.8. - 25.8. 2019  XIII. Mezinárodní soutěž retrieverů Litohoř KCHLS

O víkendu jsem se s Gabčou zúčastnila MSR 2019, na kterou jsme se nominovaly na loňských KVZPR.

Na tyto zkoušky se dostane 20 nejlepších psů z předcházející sezony. My měly to štěstí,že jsme loni vyhrály KVZPR v Třeboni.

Pro každého vůdce je čest být součástí takové soutěže.

Začátek soutěže byl už v pátek večer,kdy jsme si vylosovali číslo,pod kterým budeme soutěžit.

20 psů se rozdělí do 4 skupin,které se pak různě točí na stanovištích ....... malý les,velký les,voda a pole.

Každý trochu trne jaký los si vytáhne...... já jsem vytáhla los číslo 12, takže jsme chodily na disciplíny jako druhé ....ufuf :-)

 

V sobotu ráno to všechno začalo :-).....

Naše skupina začínala na disciplínách na MALÉM  LESE ......dohledávka 2 králíků,vlečka srstnaté zvěře a odložení (5minut)

Všechny tyto disciplíny Gabča zvládla naprosto super se známkami 4.

Po obědě naše skupina přešla na VELKÝ LES ....... následování nebo šoulačka a práce na pobarvené stopě spárkaté zvěře (barva)

Následování jsme zvládly za 4 ,ale barva se nám moc nepovedla. :-(  Ten den bylo velké horko a my šly na disciplínu v pravé poledne.Gabča úplně ztratila svojí pověstnou energii. Její práce byla hodně vlažná,jednou sešla z barvy......... barva vedla přes mítinu,les (600 kroků) a to vedro nám moc nepomohlo.....jsem ráda,že jsme ke kusu dorazily.Rozhodčí nás po právu ohodnotili známkou 2.Moc mě to mrzelo,protože tato dsciplína patří mezi naše bezproblémové,ale nikdy není nic jisté :-) ........ tím jsme automaticky spadly do II.ceny a bohužel ,z boje o titul jsme byly vyřazeny :-(

 

V neděli následovaly disciplíny více adrenalinové ...... pro Gabčin temperamen náročnější :-)

Ráno naše skupina odjela na POLE .....navádění na 2 kusy pernaté,dohledávka pernaté a srstnaté zvěře,vyhledávání a vlečka pernaté.Až na malé chybičky při přinášení králíka a jednou u bažanta jsme získaly samé 4 :-) 

Gabča pracovala úžasně,byla ovladatelná a zároveň samostatná.

Po obědě jsme odjeli na to nejhorší :-) VODA ........ navádění na 2 kachny na hluboké vodě,dohledávka kachny v rákosí a chůze na volno.

Př navádění na 2 kachny jsem Gabču raději nechala na vodítku,aby při střelbě nevyběhla .....známka 3. Obě kachny bohužel přehazovala v tlamě,tak dostala za přnášení snížené známky (malé). Ostatní disciplíny byly v pohodě,takže známky 4 :-)

Zkoušku jsme zvládly tak jak to Gabča má natrénované a zažité ,až na tu barvu :-) :-) ...... ale to zná každý vůdce ;-) ,že nás hafani umí vždy něčím překvapit. :-) :-)

Každopádně jsem na Gabču moooooooc pyšná!!!!!!!

Výsledek byl II.cena  483 bodů a 13 místo z 19. 

Zde jsou výsledky celé soutěže.